Dermadivaklinik

Dolgu Uygulamaları

Dolgu Uygulamaları

Zaman içerisinde yüz çerçevesinde yaşanan bazı sorunlar karşısında çeşitli tedavi yöntemleri uygulanarak insan yüzlerinin eski yapılarına geri döndürülmeleri sağlanmaktadır. Buna göre zamanla yüz hatlarındaki kemik yapısının çökmesi, yağ ile bağ dokusunuz azalması neticesinde yüzlerde volüm kaybı yaşanmaktadır. Bunun neticesinde ise deride sarkmalar ve katlanmalar oluşmaya başlar. Yüz kısmının alt tarafında oluşan sarkmalar insanı daha yaşlı bir birey olarak gösterir. Bu tür sorunlar yaşayan kişilerin tercih edeceği dolgu uygulamaları ile birlikte çözümlere ulaşması da mümkünüdür. Günümüzde insanların ihtiyacına göre ilgili bölgeye göre çeşitli doku maddesi bulunmakta ve uygulanmaktadır. Dolgu maddeleri, enjekte edilen bölgenin volüm değerini artırarak etki eder. İstenilen etki dolgu maddesinin oranına göre de artırılır.

 

humphrey-muleba-NfpkqJ9314E-unsplash

Dolgu Hangi Bölgelere Uygulanır?

Dolgu uygulamaları insanların yüz hatlarında çeşitli bölgelerine uygulanır. Kırışıklığın, çökmenin ve çizgilerin belirdiği her yere dolgu yöntemi kolaylıkla uygulanabilir. Dolgu uygulamaları genel olarak şu bölgelere uygulanarak tedavi süreci tamamlanabilir:

  • Burun ve dudak arasındaki nazolabiyal oluğa,
  • Göz çevresindeki kaz ayakları üzerine,
  • Kaş arasındaki kızma çizgisi üzerine,
  • Dudak kenarında beliren üzüntü çizgilerine,
  • Çene ve yanak hacimlendirilmesinde,
  • Kaşların kaldırılmasında,
  • Göz altı oluk bölgesinin dolgunlaştırılmasında,
  • Dudak hacimlendirilmesinde,
  • Burun ucu kaldırmasında,
  • Cilde nem kazandırılmasında,
  • Herhangi bir nedenden dolayı doku kaybı durumlarında ilgili bölgeye uygulanır.

İnsanların kırışık, çizgi oluşması gibi durumlarda yaşlılık psikolojisine girmesi kendilerini olumsuz etkiler. Bu gibi durumlarda botoks uygulamaları sayesinde daha iyi bir yüz hattına sahip olunabilir. Gaziantep ve bölgesinde yaşayan ve bu tür sorunlarla kendini rahatsız hisseden kişilerin Dermadivaklinik ile çeşitli tedavi yöntemlerinden yararlanması mümkündür.

Hyaluronik Asit

Hyaluronik asit (HA), eklem ve göz sıvılarında bulunan, yine ciltte de görülen şeker molekülünden oluşan vücudun doğal ürettiği yapışkan ve kaygan bir maddedir. Birbirine bağlı uzun bir molekül zinciri olan madde, eklemlerde ve doku içerisinde tampon ve yağlayıcı görevi görür. Vücudun bağ dokusu boyunca bulunan maddenin suyu bağlayabilme özelliği olup, aynı zamanda doğal olarak oluşan bir glikozaminoglikandır.

 

Hyaluronik Asit Ne İşe Yarar?

En önemli yararı doku hücreleri içerisinde yer alan suyu hapsederek eklemler ve kaslar gibi vücudun hareketli kısımlarını yağlı ve gözleri nemli tutmaktır. Cildin de nem dengesini koruyan hyaluronik asidin vücuttaki miktarı azalmaya başladığında ciltte kırışıklık, sarkma ya da ince çizgi gibi yaşlanma belirtileri görüldüğü için, güzellik ve kozmetik alanında cilt bakımı ürünlerinde, estetik uygulamalarında da kullanılmaktadır. Hyaluronik asitin sağladığı yararlar şu şekilde sıralanabilir:

Akıllı Dolgu

Cildin sıkılığını kaybetmesi ile oluşan sarkıklığın toparlanmasını ve derin yüz çizgilerinin azaltılmasını sağlayan akıllı dolgu, cilde enjekte edilebilen bir dermal maddedir. En temel etkileri ise; ciltte kaldırma etkisi uyandırması, dolgunluk vererek yaşlılık izlerinin azaltılması ve kolajen düzeyinin artırılmasıdır.

 

Akıllı dolgu; diğer dolgu maddelerinden farklı olarak cildin kolajen üretimini harekete geçiren ve uzun süre kalıcı etkiye sahip dermal bir tedavi yöntemidir. Kırışıklıkların azaltılması ciltteki kaybedilen hacmin kazanılması gibi pek çok faydası bulunmaktadır.

Bu tedavi yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan belirtiler sebebi ile uygulanan dolgu işlemlerinden farklıdır. Uygulanan dolgu maddesini cilt yavaş yavaş emerek cildin kendini onarmasını ve iyileştirmesini sağlamaktadır.

Mineral Dolgu

Mineral aşı, FDA uyumlu olan ve mineral bazlı kürecikler içeren bir dolgu maddesidir. İçinde kalsiyum hidroksi apatit yani kalsiyum minerali vardır. Sarkan, çöken, sıkılığını ve içerdiği kayıpları deriyi uzun süreli tedavi eder. Aşı şeklindeki açılışta ameliyatsız yüz germe sağlar. Mineral aşı kaldırma kapasitesi en çok olan aşıdır.

 

Genç deri kollajen lifleri, gergin ve sıkı sıkı ve gergin bir ağ yapısı oluşturur. Kişi yaşlandığında bu ağ yapısındaki kollajen lifleri kopar,kalınlaşır,formu bozulur,gevşer.Yani bağ dokusunun uzaması azalır. Yaşamın kopması ve gevşemesiyle üzerlerindeki gerilimden zarar gören fibroblastlar aktivitelerini yaparlar ve daha az kollajen üretmeye başlarlar. Mineral aşı mineral dolgudaki Kalsiyum Hidroksiapatit kürecikleri,cilt altında ayrılan fibroblastları besler,uyarır,tekrardan kollajen ve elastin üretmelerini sağlar.